Snackgold - Raspberry

Hallå!
 
Vi kör en till variant av premiumchips, den här gången med hallonsmak. Spontant känns det väldigt märkligt med hallonsmak på chips. Därför var jag ju tvungen att testa. Det var med stor entusiasm som jag införskaffade en påse trots ett relativt sett högt pris. 
 
Paketeringen är ju ganska fin. Den känns lite mer premium än vanligt, t.ex. jämfört med somliga påsar som känns som en gammal återanvänd konsumkasse. Den här påsen ger med svart bakgrund och detaljer i guld och vitt en känsla av att innehåller är av kvalitet. Gött, tänkte jag.
 
Med en trevlig känsla i kroppen från intrycket som paketeringen gav mig slet jag upp påsen med beslutsamhet. Mot mitt plyte slog en doft av hallon, vilket inte var en jättestor överraskning med tanke på den utlovade smaken. Doften av hallon var tydlig men också lite konstgjord. Den påminde mig lite om doftspray. Sött. Doften vägrade ge upp utan låg kvar både i mina näsborrar och på fingrarna efter att man börjat pilla på chipsen. Första intrycket av doften var uppfriskande, men snabbt övergick doften till att vara jobbig och lite påträngande. Nä, inte så bra.
 
Utseendet av chipsskärvorna är sådär. Chipsen är stora chips, nästan lite väl stora ibland. Mina tankar vandrade iväg och jag slog, i mitt huvud, fast att om man gör chips av bakpotatis så ser det nog ut såhär. Flarnen var väldigt friterade, det syns eftersom att de nästan blir genomskinliga trots att de är relativt tjocka. Vilka rejäla skärvor! Fin skalkant. 
 
Flarnen har en bra konsistens. Chipsbitarna kan upplevas som lite väl tjocka flarn, men de har ändå fin och inte överdriven stadga. De blir inte kexiga trots sin tjocklek. Även krispen är bra, så sammantaget konsistensen ganska  trevlig faktiskt.
 
Det viktigaste hos en chipssort är ju (som jag tjatar om) smaken. Dessa hallonchips är tyvärr de absolut äckligaste chips som jag någonsin ätit. Till saken hör att jag har ätit mycket chips, mer än mycket. Smaken är känns väldigt konstgjord, trots att det enligt förpackningen är riktiga hallon på chipsen. Att det är en konstgjord smak gör att det bli som en tvålsmak. Det smakar som en blandning av en dålig godis och sån där flytande penicillin med bärsmak som man kunde ha oturen att få när man var en liten pojkspoling. Den närmaste beskrivningen som jag kan komma på är följande: att äta de här chipsen är som att äta ett vanligt lättsaltat chips och samtidigt inhalera en doftspray med bärlukt. Efter att den tvåliga hallonsmaken lagt sig känner man en ganska tydlig sälta. Sältan och den söta hallonsmaken samarbetar inte utan de går emot varandra. Jag gillar verkligen inte smaken på de här bitarna. Jag åt ett gäng, men var tillslut tvungen att spotta ut för att det blev för jobbigt. Det har aldrig hänt mig med chips förut. MEN! Gillar man smaken av risiga karameller med körsbärssmak eller att inhalera doftspray kommer man nog att älska de här. 
 
Ja, det här var ju ett stort misslyckande. Jag hade förväntat mig något speciellt. Visserligen var det speciellt, men inte på ett bra sätt. Min tanke var att den söta smaken av hallon och chipsens sälta skulle gifta sig och ge mig en trevlig och nischad chipsupplevelse. Min erfarenhet av de här chipsen slutade alltså med att jag kastade en påse som knappt var påbörjad, det har ju givetvis aldrig hänt mig förut. Oerhört ledsamt.
 
Tillbehörstips: Innan jag smakade tänkte jag att de borde passa till champagne men jag vet inte längre, krossa ett gäng och lägg i skål på en toalett istället som ett alternativ till ett doftljus.
 
Paketering (0-10): 7
Doft (0-10): 2
Utseende (0-10): 5
Konsistens (0-10): 7
Smak (0-20): 0
 
Sammanlagd poäng (glädje) (0-60): 21 (35%)
 
 
 
 
 
Chips | |
Upp